Blue Millies rollen

Als Blue Millie bewoner draag jij een stukje verantwoordelijkheid voor jouw woon- en leefomgeving. Wij geloven dat dit veel voordelen oplevert. In jouw gekozen rol ben je eigenlijk alleen aanspreekpunt en wellicht een inspiratiebron voor de andere Blue Millies. Blue Millies zorgt voor kennis en inspiratie zodat je kan groeien in jouw interessegebied.  Per wijk worden alle 25 rollen ingevuld, waardoor er veel diversiteit is in subculturen. De toewijzing zal aan de hand van dit rollensysteem verlopen. Iedere bewoner kan in de interne app zien hoe de andere bewoners hun rol willen invullen. Uiteraard kan iedere bewoner ook passie hebben voor andere rollen. Wij moedigen co-creatie altijd aan en de workshops zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het desbetreffende onderwerp. 

De voordelen


 • Licht actieve manier van verbinding tussen de bewoners per wijk en de andere Blue Millies in Nederland en daarbuiten.
 • Er is per wijk meer diversiteit in subculturen, passies en talenten, zonder te kijken naar demografische achtergronden en/of quota.
 • Iedereen heeft een stukje eigenaarschap om van Blue Milies een fijne leefomgeving te maken en behouden.
 • Gratis kans om nieuwe dingen te leren en kennis en ervaringen op te doen die je anders niet snel zou proberen. 
 • Financieel, het scheelt kosten. 


De unieke Blue Millies rollen

Winkel Millie

Created with Sketch.

Er is een interne winkel waar de bewoners de producten uit het voedselbos (groenten, fruit, kruiden) en lang houdbare externe producten (granola, rijst, pasta, suiker, koffie, chocolade)  kunnen kopen. Mensen bedienen zichzelf en rekenen af via een app. Jij bent aanspreekpunt voor de wensen van de bewoners. Je zal er samen met de leveranciers en de farming lover voor proberen te zorgen dat er een goed aanbod is, zonder voedselverspilling en zoveel mogelijk zonder onnodig verpakkingsmateriaal.

Mobiliteit Millie

Created with Sketch.

Jij bent aanspreekpunt voor het deelbare elektrische auto’s platform waar wij mee samenwerken. Reserveren gaat voor iedereen rechtstreeks via de app, dus geen stress, jij bent de Millie die alleen in actie komt als er bijvoorbeeld een monteur moet komen. Verder verdiep jij je in dit onderwerp en kijk je wat er verbeterd kan worden.

Financiële Millie (2 x per wijk)

Created with Sketch.

Je bent aanspreekpunt als penningmeester. De rol vul je samen met een ander huishouden in, in goed overleg en afstemming. Alle interne doorbelastingen (servicekosten, autogebruik, voedsel, wasserette, werkruimte) verlopen via de app, dus geen stress. Jullie monitoren en accorderen dit maandelijks.

Juridische Millie

Created with Sketch.

Je bent aanspreekpunt bij vragen rondom juridische vraagstukken van andere bewoners. Je hoeft uiteraard hun problemen niet op te lossen, maar een advies of verwijzing zou hen al helpen. 

Gereedschap Millie

Created with Sketch.

Je bent de persoon binnen deze Blue Millies die een passie heeft of wil ontwikkelen voor klussen. Je bent het  aanspreekpunt  voor al ons gedeelde gereedschap. Je hoeft zelf niet bij de buren te gaan zagen of boren, maar geeft advies of verwijst door. Welke zaagtafel is handig? En vooral, wat missen we nog in deze Blue Millies? Welke materialen willen we gezamenlijk aanschaffen? Hoe doen ze dat in andere steden? Wat kunnen we hier ook creëren en hoe? Je deelt jouw kennis met andere bewoners.

Duurzaamheid Millie

Created with Sketch.

Duurzaamheid, nogal een “groot” woord tegenwoordig, maar volgens ons zo belangrijk met het oog op de toekomstige generatie. Binnen Blue Millies ken jij onze footprint, o.a. qua stikstof en CO2 uitstoot. Je adviseert en inspireert de anderen om te kijken waar er nog bespaard kan worden en hoe jullie de footprint steeds een beetje meer kunnen verlagen. 

Afval en recycle Millie

Created with Sketch.

Jij bent het aanspreekpunt voor het scheiden, recyclen en organiseren van een zo klein mogelijke afvalberg. Wat kunnen we recyclen? Hoe kunnen we de afvalberg zo laag mogelijk houden? En hoe scheiden we het afval op de juiste manier? Jij gaat deze challenge als kartrekker aan en neemt de andere Blue Millies hierin mee.   

Kinderfaciliteiten Millie (2 x per wijk)

Created with Sketch.

Twee huishoudens zullen binnen Blue Millies aanspreekpunt zijn voor de speel- en sportfaciliteiten voor de kinderen van wijk C en D. Zijn er regels nodig om het voor allemaal leuk te maken? Advies? Sturing? Ook onderhoud je het contact met de leveranciers en de branche, zodat de faciliteiten lang meegaan en veilig en goed gebruikt kunnen worden door de kinderen.

Arabische keuken Millie

Created with Sketch.

De Arabische keuken is één van de vier internationale keukens die vertegenwoordigd is per Blue Millies. Wat valt er precies onder deze keuken? Wel, dat laten we helemaal aan iedereen zelf over. Jij adviseert de farming lover welke groenten, fruit en kruiden uit het voedselbos mooi aansluiten bij deze keuken. Je hebt een passie voor eten en koken en je gelooft net als wij dat koken een hele fijne manier van verbinding kan zijn met anderen. Hier en daar een tip geven aan iemand die interesse heeft geeft jou voldoening. En je leert zelf ook nieuwe technieken en recepten binnen deze rol door de verbinding met andere Blue Millies met dezelfde rol.

Aziatische keuken Millie

Created with Sketch.

De Aziatische keuken is één van de vier internationale keukens die vertegenwoordigd is per Blue Millies. Wat valt er precies onder deze keuken? Wel, dat laten we helemaal aan iedereen zelf over. Jij adviseert de farming lover welke groenten, fruit en kruiden uit het voedselbos mooi aansluiten bij deze keuken. Je hebt een passie voor eten en koken en je gelooft net als wij dat koken een hele fijne manier van verbinding kan zijn met anderen. Hier en daar een tip geven aan iemand die interesse heeft geeft jou voldoening. En je leert zelf ook nieuwe technieken en recepten binnen deze rol door de verbinding met andere Blue Millies met dezelfde rol.

Nederlandse keuken Millie

Created with Sketch.

De Nederlandse keuken is één van de vier internationale keukens die vertegenwoordigd is per Blue Millies. Wat valt er precies onder deze keuken? Wel, dat laten we helemaal aan iedereen zelf over. Jij adviseert de farming lover welke groenten, fruit en kruiden uit het voedselbos mooi aansluiten bij deze keuken. Je hebt een passie voor eten en koken en je gelooft net als wij dat koken een hele fijne manier van verbinding kan zijn met anderen. Hier en daar een tip geven aan iemand die interesse heeft geeft jou voldoening. En je leert zelf ook nieuwe technieken en recepten binnen deze rol door de verbinding met andere Blue Millies met dezelfde rol.

Caribische Keuken Millie

Created with Sketch.

De Caribische keuken is één van de vier internationale keukens die vertegenwoordigd is per Blue Millies. Wat valt er precies onder deze keuken? Wel, dat laten we helemaal aan iedereen zelf over. Jij adviseert de farming lover welke groenten, fruit en kruiden uit het voedselbos mooi aansluiten bij deze keuken. Je hebt een passie voor eten en koken en je gelooft net als wij dat koken een hele fijne manier van verbinding kan zijn met anderen. Hier en daar een tip geven aan iemand die interesse heeft geeft jou voldoening. En je leert zelf ook nieuwe technieken en recepten binnen deze rol door de verbinding met andere Blue Millies met dezelfde rol.

Muziekinstrumenten Millie

Created with Sketch.

Je bent de persoon binnen deze Blue Millies die een passie heeft of wil ontwikkelen voor muziek. Jij bent aanspreekpunt en inspiratiebron voor al onze gedeelde muziekinstrumenten. Je hoeft zelf niet de hele dag te pingelen, maar een kort advies of verwijzing zou anderen al helpen. Denk aan een moeder die met jou een afspraak maakt om even door de studio te lopen met haar dochter, welk instrument wilt zij leren, hoe kan zij  starten? Organiseer jij de volgende jamsessie bij het kampvuur?

Vuur en hout Millie

Created with Sketch.

Je bent de persoon binnen deze Blue Millies die een passie heeft of wil ontwikkelen voor veilig vuur en (brand)hout. Er is een grote vuurplek en jij zal zorg dragen voor structuur. Je hoeft natuurlijk zelf het vuur niet aan te steken of er naast te staan met een brandblusser. Je vertrouwt andere mensen en creëert een veilige werkwijze. Je leert zelf ook steeds bij over de magie van vuur en hout.

Audio en video Millie

Created with Sketch.

Het is altijd fijn als er iemand is die een passie heeft voor audio- en videotechniek. In ons gedeelde gebouw is er een grote bioscoopruimte, voor online workshops, lezingen en om samen voetbal, formule 1, the voice, persconferenties of het songfestival te kijken. Jij leert gedurende de jaren bij wat er voor nieuwe mogelijkheden zijn en adviseert dit aan de andere Blue Millies. 

Crossfit-area Millie

Created with Sketch.

Een verrassende rol? Wel, dat zullen we niet ontkennen. Er is een flinke crossfit box (ook te gebruiken voor fitness en/of yoga) per Blue Millies, met apparatuur, ruimte en trainingsadvies. Jij hebt een passie voor deze sport en je haalt er voldoening uit om anderen er wegwijs in te maken. Wie weet vind je een trainingsmaatje. Of maak je er je professie van.

Breathwork Millie

Created with Sketch.

Breath what? In het Nederlands dan, ademhalingstechniek. Wereldwijd wordt er steeds meer focus gelegd op het gezonde aspect van bewust ademhalen. Jij verdiept je in breathworking en deelt nieuwe inzichten regelmatig met andere geïnteresseerde bewoners. Bijvoorbeeld door wekelijks een sessie aan te bieden bij de koud water baden.

Water Millie

Created with Sketch.

Water, we kunnen absoluut niet zonder, maar het kan ook teveel zijn met overstromingen als gevolg. Een gave challenge per regio om die harmonie te behouden en te blijven zoeken. Jij bent lokaal aanspreekpunt en hebt een passie voor ontwikkelingen rondom dit thema. Je wilt leren. Binnen Blue Millies ken jij ons water verbruik. Jij houdt contact met de experts en de farming lover. De geleerde inzichten deel je met de andere bewoners zodat we in veiligheid kunnen blijven profiteren en samenwerken met het water van de planeet.Body & mind Millie

Created with Sketch.

Blue Millies gelooft in een gezonde leefstijl voor iedereen, zowel mentaal als fysiek. In deze rol kun je alle kanten op. Je biedt inspiratie aan geïnteresseerde Blue Millies op dit vlak, neemt zelf initiatief voor workshops of programmering en vraagt en motiveert andere Blue Millies om de wereld van body & mind (bijvoorbeeld yoga, Tai-chi, Qigong) verder te ontdekken. 

Dieren Millie

Created with Sketch.

Binnen Blue Millies wonen er ook dieren. Gewenste en ongewenste dieren. Vriendelijke viervoeters. Bijen. Vogels. Vlinders. Kippen. Maar ook muggen die ziektes kunnen komen brengen en wormen die ons eten kapot maken. Waar ligt de balans? Binnen deze rol ga je die vraag samen met de farming lover en de andere Blue Millies onderzoeken. Hoe kan er binnen Blue Millies samengewerkt worden tussen dier en mens? Hier ga jij je in verdiepen, samen met mensen met dezelfde rol.

Wellness Millie

Created with Sketch.

Als wellness Millie ben jij het eerste aanspreekpunt voor de sauna’s en wellness faciliteiten. Je zorgt ervoor dat iedereen veilig en verantwoordelijk met de sauna’s omgaat. Verzin jij daarnaast andere vrijblijvende activiteiten rondom wellness of ontspanning? Dat is geheel aan jou! 

Natuurvijver Millie

Created with Sketch.

Elk Blue Millies terrein beschikt over een natuurvijver. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor het veilig gebruik van deze vijver en het onderhoud. Je bent niet de strenge badmeester, maar zorgt voor een schone en veilige vijver. Daarnaast coördineer je het regelmatige grondige onderhoud door experts.

Ter info:

 • Je hoeft absoluut geen professionele achtergrond te hebben in het thema van de rol. Blue Millies zorgt dat je groeit in de rol, door middel van (online) workshops, sprekers en verbinding met de andere Blue Millies nationaal en wereldwijd die ook die rol hebben. Mocht jouw gewenste rol juist in lijn zijn met je professie is dat mooi meegenomen. Maar ben je een boekhouder in het dagelijkse leven en is je passie muziek? Kies dan gerust voor de instrumenten-rol. 


 • Iedereen is natuurlijk vrij zich ook te verdiepen in de rollen van de andere bewoners. Wij zien daar een extra kans om in contact te treden met jouw passies en met nieuwe mensen. 


 • Er zullen qua workshops ook andere “keukens” vertegenwoordigd zijn dan de vier keuken millies. Iedereen maakt binnen een Blue Millies wijk sowieso hun eigen keuze qua dieet en voorkeuren. Wij vinden dat wijkbewoners daarover geen oordeel hoeven uit te spreken naar anderen toe. En dat er misschien vanuit nieuwsgierigheid en interesse heel lekkere Blue Millies combi’s ontstaan.


 • Rondom techniek en faciliteiten zijn er onderhoudscontracten met leveranciers. De techniek Millies (water, duurzame energie, gereedschap, auto’s) zijn vooral intern aanspreekpunt bij vragen of problemen. Indien nodig schakelen ze de betreffende externe leverancier in. 


 • Er is geen voedselbos rol. De farming lover zal binnen de wijk aanspreekpunt zijn voor het voedselbos en de moestuin. Uiteraard kan iedereen helpen in overleg en zelf hobbyen in eigen tuin of de gemeenschappelijke moestuin.


 • Andere rollen zouden zeker ook heel passend zijn. Denk aan boeken, zorg, onderwijs, dans, kinderopvang, films/series en spelletjes. Wij vermoeden dat dit ontstaat vanuit de interesses van de bewoners, zonder daarvoor een millie aan te wijzen. Uiteraard is iedereen vrij een extra dienst of service aan te bieden via de interne app. Hoe werkt het?

Stap 1: Bepaal in welke huizen, steden en rollen je vrijblijvend interesse hebt.

Stap 2: Meld je geheel vrijblijvend aan via het aanmeldformulier en motiveer jouw keuzes, bijvoorbeeld door een top drie favoriete rollen op te stellen. Of een idee te opperen hoe je de rollen zou invullen.

Stap 3: Wij bekijken jouw aanmelding en motivatie.

Stap 4: Je staat nu op de wachtlijst per stad en gekozen rol.

Stap 5: Zodra we voldoende aanmeldingen hebben en we grond op het oog hebben gaan we met jullie in gesprek over motivatie, financiële mogelijkheden en de status van het proces. Zodat de bank de financieringsafspraken kan vooronderzoeken en de gemeente weet welke 25 huishoudens staan te popelen om hun intrek te nemen in Blue Millies.


Wil jij een rol oppakken binnen Blue Millies?