Blue Millies

Koopwoningen dichtbij de stad, in de natuur.

Wat wij doen

Blue Millies creëert woon- en leefomgevingen van circa 1,5 hectare, waar 25 huishoudens "betaalbaar" wonen en leven op fietsafstand van een stad, dichtbij de natuur.

De bewoners wonen in een duurzaam gebouwde, compacte, vrijstaande koopwoning en hebben gedeeld eigenaarschap over alle gezamenlijke faciliteiten, gericht op sport, verbinding, voedsel, werk, plezier en groei. De Blue Millies behouden hun eigen privacy en ruimte. Ieder huis is gelinkt aan een vooraf bepaalde Blue Millies rol. Elke Blue Millies rol draagt bij om van iedere Blue Millies een unieke plek te maken, waar samen wordt geleefd, gewerkt, gelachen en gegroeid

Wij zien een samenleving die worstelt met complexe, maatschappelijke uitdagingen op het gebied van betaalbaar wonen, volksgezondheid, klimaatverandering en ongelijkheid. We zien veel mensen in de samenleving die mentaal en fysiek geraakt worden door een prikkelende samenleving met hoge individuele verwachtingen. De gevolgen van al deze uitdagingen raken ons allemaal. 


Wij zien tegelijkertijd heel veel veerkrachtige mensen en organisaties die een veilige, gezonde en gelukkige toekomst willen creëren, voor zichzelf en voor de komende generaties. 

Wij voelen de enorme aantrekkingskracht van de jonge stad, echter denken wij dat de oplossing voor veel van de grote maatschappelijke uitdagingen net buiten de grote steden ligt. Blue Millies gelooft daarom dat we onze manier van wonen en leven geheel anders kunnen inrichten. 

Onze ambitie


Blue Millies denkt globaal en start regionaal. We willen rondom de 25 grootste gemeenten/steden van Nederland een wijk gaan creëren. 

Om dat te realiseren hebben we eerst potentiële bewoners nodig. Zodra we een grote achterban hebben zijn we in staat om samen met gemeenten de geschikte grond te bepalen en alle nodige samenwerkingspartners in beweging te krijgen. 

Gedurende het gehele traject zijn we heel bewust bezig met waar het om gaat. De bewoners. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ideeën en input. Ga jij met ons de challenge aan?!