Farming lover

Blue Millies gelooft dat regionale en duurzame voedselproductie noodzakelijk is met het oog op de toekomst. Voor bewoners die duurzaam willen en kunnen boeren (farming lovers) is er een kans om als impactondernemer de kringlooplandbouw te pachten van de V.V.E. We bieden een ondernemingsmodel met een laag risico aan. De farming lover beheert o.a. het voedselbos, de moestuin, de kas en de kippenren.

De kringlooplandbouw op het Blue Millies terrein is minimaal 3000m2 groot, exclusief de privé moestuinen van de bewoners. De oogst kan door de bewoners gekocht worden en leent zich op termijn ook voor lokale verkoop aan bijvoorbeeld horeca, markten of (sport)kantines in de regio.

Heb jij groene vingers en wil jij de rol van farming lover op je nemen? Klik dan op de knop hieronder en lees gedetailleerd welke richtlijnen wij voor ons zien voor een goede samenwerking. 

Laat ons weten dat je geinteresseerd bent door je aan te melden! Dan gaan we daarna samen in gesprek over het verder vormgeven van je rol. 

Wageningen Universiteit

We hebben de Wageningen Universiteit gevraagd om met ons mee te denken in het ontwikkelen van het voedselbos. Zeven studenten hebben een paar maanden lang onderzoek gedaan en uiteindelijk een advies uitgebracht. Wij willen dat iedereen kan leren van hun onderzoek en daarom delen we het graag met jullie. Door op de onderstaande afbeelding te klikken download je hun onderzoeksrapport. 

Bedankt Alessandra Cossu, Alexandra Sint Nicolaas, Anne Lodder, Art Bongers, Loet Paulussen, Qianying Zhang en Veerle Ammerlaan voor jullie geweldige werk!